Da: Gabriella Pusztai [[email protected]]
Inviato: gioved 10 gennaio 2013 14.00
A: Gabriella Pusztai
Oggetto: Stay at schoolFrom: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Stay at school
Date: Thu, 10 Jan 2013 13:59:12 +0100

Kedves Kristóf, 
én is örülök, hogy megismertelek, így virtuálisan. 
Köszi a honlapot, nagyon érdekes dolgokkal foglalkozol!
(Én a magam részéről francia és portugál szakon végeztem - onnan ismerem Antóniát is-, és utána egy ideig a francia középkori irodalmat tanulmányoztam... csak aztán másfele kanyarodott az életem.)

Töttösy Beatrixet futólag ismerem. Pár hónappal ezelőttig egy kedves barátnőm a Balassi intézetben dolgozott, a külföldi magyar lektorokat koordinálta, talán volt hozzá szerencséd a finno-i magyar szakkal kapcsolatosan: L'Homme Ilonának hívják. 

A mostani munkám alapvetően a felnőttképzésről szól, de ez csak az alap. Így vagy úgy sokszor túlmegyünk ezen, és mivel projektekből élünk, nagyon változatos témákkal dolgozunk: regionális fejlesztés, átképzések, kompetenciamérés, atipikus dolgozók, legújabban green economy - új munkák, zöld közbeszezés bevezetése-, munkahelyi stressz, active ageing  stb stb. És néha "becsúszik" olyasmi is, mint a Stay at school projekt, ami konkrétan gyakorló tanároknak szól.  
Természetesen ha valamikor új projekthez kerestek partnert, csak szólj, illetve majd én is. 

Az nagyon jó lenne, ha szét tudnád küldeni az alábbi infokat a tanároknak. Előre is nagyon köszönöm. 

Íme a leírás, mellékletben pedig küldök egy brosúrát (angolul). 
Még az lenne a kérdésem, hogy az info szétküldéséről tudsz-e valamilyen visszajelzést adni? Elég az is, ha megmondod, hogy X magyarorszagi tanárnak szétküldtük, akik.................. (persze ideális lenne, ha lenne egy névlista, de értem, hogy adatvédelmi megfontonlásokból ezt esetleg nem tudod kiadni.)
Azért, mert meg kell adnom, milyen módon terjesztem az infokat -  ha dolgozol EU-s projektekkel, akkor ismered a disszemináció fontosságát :)))... 

Hatékony segítség a korai iskolaelhagyás jelensége elleni harcban

Egy honlapot szeretnék a figyelmükbe ajánlani, amely olyan gyakorló tanároknak szól, akik a korai iskolaelhagyás (kibukás, lemorzsolódás, problémás tanulók stb.) jelenségével nap mint nap szembesülnek. 

A School inclusion című Európai Uniós projekt keretében kifejlesztettünk egy képzési csomagot tanárok számára, ami szabadon letölthető. 

A projekt honlapja: http://schoolinclusion.pixel-online.org/index.php, itt megtalálható (többek közt) angol, francia és olasz nyelven (magyarul sajnos nem) 

- a letölthető képzési csomag,
- a témával kapcsolatos bibiográfia,
- tanárok tapasztalatainak rendszerezett leírása.

Amennyiben néhány kollégát érdekel a téma / a képzési csomag, akkor tudunk hozzáférést biztosítani a teljes honlaphoz (fórum, vita, tapasztalatcsere angolul stb) külön jelszóval, természetesen ingyen. 

Információért kérjük, keressék mailben Pusztai Gabriellát, aki a firenzei projektpartnernél dolgozik:
[email protected] 


Ami a könyveiteket illeti, adnál egy címlistát? 
Előre is köszönöm és szép napot :)
Gabi